فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

دفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران

درباره ما

IMG 20240923 103259 677

آشنایی با دفتر

دفتر اسناد رسمی (دفترخانه یا محضر) یک نهاد مدنی برای تنظیم حرفه ای عقود و قراردادها و ثبت رسمی اسناد در ایران است.

هر چند این نهاد وابسته به قوه قضاییه ایران است ولی به صورت مستقل و بدون وابستگی مالی به حاکمیت سیاسی اداره می شود. دفتر اسناد رسمی بعنوان یک مرکز حقوقی و مدنی رابط حاکمیت و شهروندان است، مهم ترین کار این نهاد تامین و تضمین امنیت حقوقی و اقتصادی جامعه است.

این نهاد دارای مسئولیتی مستقل از دولت و قوای حاکم است و با تنظیم اسناد در جلوگیری از وقوع نزاعهای بی مورد و کاهش مراجعات مردم به محاکم دادگستری نقش دارند. کمک به تامین بهداشت حقوقی جامعه، از طریق تثبیت مالکیت شهروندان بر اموال و دارائیهای خود و رسمیت بخشیدن به عقود و تعهدات وصول برخی درآمدهای دولت از کارهای این نهاد است.

منشور اخلاقی

  1. صداقت و درستکاری
  2. مناعت طبع
  3. بی طرفی و صحت عمل
  4. رعایت عدالت و انصاف
  5. اعتمادسازی
  6. صلاحیت حرفه‌ای
  7. قانون گرایی پویا
  8. انضباط
  9. جلب رضایت ارباب رجوع
  10. تسریع در امور مراجعین
  11. راهنمایی و ارائه خدمات و مشاوره
  12. معاضدت حقوقی ارباب رجوع
  13. رازداری
  14. تکریم ارباب رجوع

آشنایی با

اشخاص حاضر در دفتر

سردفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران

لیلا فرج‌زاده

آشنایی با وظایف سردفتر

اداره امور دفتر اسناد رسمی  به عهده سردفتر می‌باشد.

قوه قضائیه سردفتر را تعیین می­‌کند (ماده ۲ قانون دفاتر اسناد رسمی– مصوب ۱۳۵۴-). پر واضح است که این مرجع عالی قضایی هرکسی را به این سمت منصوب نمی­‌کند. به دلیل کثرت شرایط لازم برای نائل شدن به این سمت ارایه لیست جامعی از آن امکان­پذیر نیست.

اسناد فراوانی هستند که باید در دفتر اسناد و با محوریت سردفتر، رسمی ­شوند(برای نمونه، رک مواد ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک -۱۳۱۰ – و ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی- مصوب ۱۳۸۹-). رسالت سردفتر به نوشتن سند یا قرارداد و انجام گواهی امضا خلاصه نمی­‌شود.

سندهای تنظیمی توسط وی باید تا آن اندازه مطئمن باشند که نتوان به اعتبار آن­ها خدشه وارد نمود. بنابراین او باید مرد قانون و مقررات باشد. در واقع، در هر دفتر اسناد رسمی قانون به مانند نقطه پرگاری است که تمام امور حول محور آن می­چرخند و نقطه عزیمت تمام تصمیمات سردفتر است. او باید کلیت حقوق را بداند و در زمینه حقوق خصوصی و به­ویژه حقوق قراردادها متخصص باشد.

از نظر اخلاقی، سردفتر باید رازدار، قابل اعتماد و امین باشد. او ملزم به حفظ اسرار حرفه­ای است. او باید این تکلیف را به عنوان تکلیفی مطلق در تمام اسناد و اعمال مشتریان اجرا نماید. این تکلیف به عنوان تکلیفی مطلق به تمام اسناد و اعمال مشتریان سرایت می­یابد. به علاوه در موارد متعددی او نقش داور را بازی خواهد کرد.

اما این تمام ویژگی‌­های سردفتر نیست؛ او باید دقیق و موشکاف باشد، چرا که نقشی پیشگیرانه و امنیت دهنده دارد. اسناد تنظیمی توسط سردفتر باید از ایجاد بسیاری از مرافعات جلوگیری کنند. وی رابطه قراردادی مردم را اصلاح می­‌کند. مسئولیت سنگین او حضوری همیشگی و همه­جایی دارد.

در نتیجه، شرایط احراز صلاحیت دارا شدن سمت سردفتری باید به مراتب سخت­گیرانه­تر از مواردی باشد که برای حرفه وکالت و حتی قضاوت در نظر گرفته شده­اند. هرچند مقررات کنونی چنین توقع به جایی را برآورده نمی‌­کنند. 

با عنایت به قانون دفاتر اسناد رسمی، متقاضیان حرفه سردفتری باید واجد پاره ای از شرایط و فاقد برخی از موانع باشند. صرف وجود شرایط ماده ۶ قانون دفاتر اسناد رسمی و نبود موانع صلاحیت سردفتری، ایشان را از گذراندن امتحان کتبی، اثبات صلاحیت اشتغال به سردفتری در مقابل داوران و اخذ گواهی صلاحیت اخلاقی صادره توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معاف نمی­کنند.

سردفتر تاثیر قابل توجهی بر جامعه خود دارد. در مقابل جامعه نیز جایگاه ویژه­ای را به او اختصاص می­دهد. کانون سردفتران و دفتریاران به عنوان نماینده قانونی سردفتران، قابلیت ورود نامزد سردفتری را در حرفه بررسی می­‌کند.

بنابراین صلاحیت متقاضی صرفا از نظر علمی و اخلاقی بررسی نمی­‌شود بلکه کاندیدا برای انجام رسالت خویش باید بتواند خود را را با نظامات کانون یادشده سازگار کند و این دلیلی است برای درخواست نظر مشورتی کانون در خصوص انتصاب سردفتر. اما از عبارت «نظر مشورتی» نباید مفهوم نظری ارشادی و اختیاری را استنباط کرد، چرا که موضوع یک تشریفات اداری ساده نیست. هرچند از لحاظ حقوقی نظر مشورتی کانون سردفتران ودفتریاران، رئیس قوه قضاییه را مقید نمی­کند اما در عمل این نظرات باید به طور دقیقی مدنظر قرار گیرد.

انتصاب نامزدی که هماهنگ با همکارانش نیست و در نتیجه توسط کانون پذیرفته نمی­‌شود، خلائی را در حرفه ایجاد می­‌کند که به آسانی مرتفع نمی­‌شود. در نهایت، سردفتر باید سوگند یاد نماید (ماده ۱۶ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران و مواد ۷ و ۸ آیین نامه آن). این سوگند به رسالت خطیر وی تقدس می‌­بخشد.

این پرسش زمینه طرح می­یابد که وضعیت حقوقی سردفتر چیست؟ پاسخ به این پرسش مشکل به نظر می­رسد، چرا که هیچ نص قانونی، سردفتر را تعریف نمی‌­کند.

بی‌­تردید، هیچ رابطه استخدامی بین او و دولت وجود ندارد(بند الف ماده ۱ قانون استخدام کشوری). بنابراین، او کارمند دولت نیست. با وجود این، می­توان او را به عنوان نماینده دولت برای اجرای بخشی از قدرت حاکمیت تلقی کرد. رسالت سردفتر ایرانی اجرای بخشی از خدمات عمومی می‌­باشد.

چرا که فعالیت وی برای رفع نیازهای عمومی است. این نیازها باید توسط قدرت عمومی کنترل و تضمین شود. به همین دلیل، سردفتر به موجب ابلاغ قوه قضاییه منصوب می­‌شود.

او فعالیت خویش را تحت نظارت و کنترل قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد و املاک انجام می­دهد. اما باید توجه داشت که نظارت در اینجا به معنای تابعیت نیست. در واقع، سردفتر در انجام رسالت خویش تابع هیچ مقام و مرجعی نمی‌­باشد.

رقیه فرج‌زاده

دفتر یار اول

دفتر یار اول ،دفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران

رقیه فرج‌زاده

آشنایی با وظایف دفتر یار

  • دفتر یار معاون دفترخانه یکی از سمت های موجود در دفاتر اسناد رسمی در کشور ایران می‌باشد.

  • دفتریار به پیشنهاد سردفتر و بموجب ابلاغ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برابر مقررات منصوب  می‌شود.

  • دفتریار اول سمت معاونت دفترخانه را بعهده دارد.

  • دفتریار مسئول نظارت بر وصول حقوق دولتی اسناد تنظیمی در دفترخانه می‌باشد. دفتریار نماینده اداره ثبت در دفترخانه می باشد و مسئول اموری است که به موجب مقررات از طرف سردفتر به عهده او محول شده است.

 

دفتر یار دوم ،دفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران

مقصود فرج‌زاده

آشنایی با وظایف دفتر یار دوم

هر دفترخانه علاوه بر یک دفتریار که سمت معاونت دفترخانه و نمایندگی سازمان ثبت را دارا می‌باشد و دفتریاران آن نامیده می‌شود و می‌تواند یک دفتریار دوم نیز داشته باشد.

دارندگان دانشنامه لیسانس را بدون کارآموزی و دارندگان دیپلم کامل متوسط را به شرط یک سال کارآموزی می توان به دفتریاری دفاتر اسناد رسمی انتخاب نمود.

با توجه به اینکه طبق قانون اصلاح پاره ای از مواد قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مصوب ۱۳۷۱ و آیین‌نامه آن، دفتریار دوم جز، کارکنان دفترخانه و مشمول مقررات قانون کار شناخته شده است، تحقق بازنشستگی وی از طریق ادارات کل کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی، موجب پایان رابطه شغلی وی با دفترخانه می‌شود.

 

سند نویس​

سند نویس

دفتر اسناد رسمی مرکب از سردفتر، دفتریار و تعدادی کارمند اعم از ثبات، سند نویس، بایگان به فراخور نیاز دفتر می‌باشد.

سند نویسان همان «محررین» هستند و این شغل یکی از مهمترین سمت‌ها در یک دفترخانه است.

دفتر نویس یا «ثبات» کارکنانی بودند که متون اسناد تنظیمی را در دفتر، سردفتر جاری ثبت می‌کردند و این دفاتر به امضای متعهدین و سردفتر و دفتریار می‌رسید. از سال‌های ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۵ و سال‌های پس از آن با راه اندازی سامانه ثبت الکترونیک اسناد به تدریج این شغل از تشکیلات دفاتر اسناد رسمی حذف گردید.

هنوز هم سوال بی‌جوابی دارید؟

با ما در تماس باشید همکاران ما پاسخ‌گوی شما هستند

جستجوی پیشرفته اسناد

فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

Fatal error: Uncaught TypeError: WP_Rocket\Engine\Optimization\DeferJS\Subscriber::exclude_jquery_combine(): Argument #1 ($excluded_files) must be of type array, string given, called in /home/h309309/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324 and defined in /home/h309309/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/DeferJS/Subscriber.php:73 Stack trace: #0 /home/h309309/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): WP_Rocket\Engine\Optimization\DeferJS\Subscriber->exclude_jquery_combine() #1 /home/h309309/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters() #2 /home/h309309/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/Minify/JS/AbstractJSOptimization.php(69): apply_filters() #3 /home/h309309/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/Minify/JS/AbstractJSOptimization.php(47): WP_Rocket\Engine\Optimization\Minify\JS\AbstractJSOptimization->get_excluded_files() #4 /home/h309309/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/Minify/JS/Subscriber.php(55): WP_Rocket\Engine\Optimization\Minify\JS\AbstractJSOptimization->__construct() #5 /home/h309309/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): WP_Rocket\Engine\Optimization\Minify\JS\Subscriber->process() #6 /home/h309309/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters() #7 /home/h309309/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/Buffer/Optimization.php(100): apply_filters() #8 [internal function]: WP_Rocket\Engine\Optimization\Buffer\Optimization->maybe_process_buffer() #9 /home/h309309/public_html/wp-includes/functions.php(5464): ob_end_flush() #10 /home/h309309/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all() #11 /home/h309309/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters() #12 /home/h309309/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action() #13 /home/h309309/public_html/wp-includes/load.php(1279): do_action() #14 [internal function]: shutdown_action_hook() #15 {main} thrown in /home/h309309/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/DeferJS/Subscriber.php on line 73