متن پیش نویس سند قولنامه حاضر با عنایت به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط اینجانب لیلا فرج زاده سردفتر اسناد رسمی شماره ۶۶۲ تهران تهیه شده و خواهشمندم با دقت نظر خود هر گونه ابهام آن را در فضای مجازی به شماره ۰۹۱۹۶۶۲۵۶۶۲ اعلام بفرمایید و همچنین با بیان پیشنهاد خود ما را در بهبود متن حاضر یاری فرمایید. ارادتمند لیلا فرج زاده
ثبت درخواست تنظیم و بررسی قرارداد آنلاین

متن حقوقی سند قولنامه
۱- موضوع توافق
ـ توافق به فروش یک دستگاه آپارتمان مسکونی / اداری قطعه ….تفکیکی به پلاک ثبتی ……… فرعی از …….. اصلی واقع در بخش … تهران واقع در طبقه ….. مساحت ………….مترمربع بانضمام پارکینگ قطعه …………. واقع در زیرزمین …………… بمساحت …………….. متر مربع مفروز و مجزی شده از پلاک اصلی مذکور محدوده و مورد ثبت یک جلد سند مالکیت به شماره چاپی ………. و دفتر الکترونیک به شماره …………………. سال ساخت ………، ( سال اخذ جواز یا پروانه تخریب و نوسازی ) با نمای ساختمان، سنگی، چوبی، کامپوزیت، کفپوش سرامیک، سنگ، آشپزخانه اپن ،۱ عدد سرویس بهداشتی فرنگی، سیستم گرمایشی شومینه، سیستم سرمایشی داکت اسپلیت و سایر امکانات از جمله آسانسور ، آیفون تصویری درب ضدسرقت ،هود ،کابینت کمد دیواری می باشد.
۲- ثمن توافقی :
ثمن معامله … ریال مقطوع که به ازای هر مترمربع مبلغ … ریال می باشد که حسب توافق طرفین مبلغ … ریال فی المجلس پرداخت و مبلغ …… ریال همزمان با تحویل مبیع کارسازی خواهد شد ،و الباقی ثمن معامله در روز …. همزمان با امضای سند انتقال تسلیم فروشنده خواهد گردید .
«در صورت عدم تادیه هر بخش از ثمن در سر رسید مورد توافق، خریدار به دلیل نقض این تعهد ملزم به تادیه… درصد از کل ثمن به عنوان وجه التزام تخلف از اجرای تعهد بوده و مطالبه آن نیز بدل از اصل تعهد نخواهد بود».
تبصره- در صورت تخلف از تعهد مذکور در این سند بیش از بیست روز ………… از تاریخ ایفای تعهد ، فروشنده ظرف ۱۵ روز حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. اعمال حق فسخ مانع از مطالبه خسارات قراردادی نبوده و فروشنده مستحق دریافت خسارات تا لحظه اعمال فسخ می باشد.
ـ قیمت توافق شده برای معامله به هیچ عنوان، به جهت نوسان قیمت مورد توافق قابل تغییر نیست و از این جهت برای طرف اول یا طرف دوم حق ادعایی نیست.
۳- شرط عدم امکان انتقال مبیع به غیر
«حسب توافق صریح طرفین، خریدار حق انتقال مبیع تا لحظه حضور در دفترخانه و انجام تشریفات قانونی آن به ثالث را از خود سلب می نماید».
شرط مخالف ( شرط امکان انتقال مبیع به غیر )
«خریدار حق انتقال مبیع را پس از پرداخت ….. درصد از کل مبلغ ثمن به ثالث خواهد داشت. در صورت انتقال مبیع به شرح فوق توسط خریدار، فروشنده متعهد به انتقال رسمی مورد معامله به خریدار جدید گردید . میزان ثمن مذکور در قرارداد دوم در مقابل فروشنده این قرارداد موثر نبوده اما مفاد قرارداد با ثالث مفاد همین قرارداد می باشد مگر این که فروشنده این قرارداد در مقابل ثالث تعهدات جدیدی را فی مابین خود حاکم نماید».
۴ – شرایط تنظیم سند رسمی :
تاریخ …………. جهت تنظیم سند رسمی انتقال ودفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران بنشانی تهران خ حقانی تعیین شد .
ـ طرف اول موظف است پیش از تاریخ تنظیم سند رسمی، تمامی اسناد و مدارک لازم اعم از مفاصا حسابهای مالیاتی نقل و انتقال، عوارض نوسازی، گواهی پایان ساختمانی و مواردمربوط را تهیه و به دفترخانه اسناد رسمی مربوطه تسلیم نماید.
ـ هرگاه طرف اول در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نشده و نسبت به تنظیم سند رسمی معامله اقدام نکند هر چند این عمل به ارکان معامله خللی وارد نمی کند و در هر صورت معامله معتبر میباشد و طرف دوم می تواند با مراجعه به سیستم قضائی الزام طرف مستنکف را ضمن مطالبه خسارات وارده به حضور در دفترخانه مورد نظر و تنظیم سند رسمی انتقال مورد توافق مطالبه نماید.
در صورت عدم حضور در تاریخ معین طرف مستنکف به پرداخت مبلغ … ریال بعنوان وجه التزام در ایفای تعهد ملزم می باشد. این مبلغ بدل از انجام تعهد نیست .
۵ – شرایط تسلیم مورد توافق
ـ طرف اول موظف است مورد توافق را در تاریخ…….با کلیه، توابع ملحقات و منضمات آن تسلیم طرف دوم نماید و هرگونه موانع در استیفا و بهره برداری کامل از مورد توافق را برطرف کند.
خسارت تاخیر در تحویل مبیع به ازای هر روز تاخیر در تحویل مبلغ …… ریال می باشد.
ـ کلیه هزینه های ناشی از تسلیم مورد معامله به عهده طرف اول است .
ـ در صورتی که مشخص گردد مورد توافق به هر علتی غیر از عامل قهریه مانند، رهن ، مصادره ،عملیات اجرایی دادگستری و یا اجرای اسناد ،مستحق للغیر و یا غصبی بودن به شکل قانونی قابل انتقال به طرف دوم نبوده طرف اول وظیفه دارد علاوه بر استرداد تمامی ثمن معامله وصول شده ، مبلغ بیست درصد ثمن معامله …. ریال به عنوان خسارت به طرف دوم پرداخت کند.
ـ طرف اول اقرار نموده است که مورد توافق مشمول مصادره اموال نبوده و در توقیف نمی باشد و مورد رهن و وثیقه کسی نیست و منافعی از آن به هر شکلی به دیگری واگذار نشده و ممنوع المعامله نمی باشد.
۶- آثار قرارداد
«از لحظه ی انعقاد این قرارداد فروشنده حق هیچگونه تصرف حقوقی در عین و منفعت از جمله بیع مجدد، اجاره یا رهن مبیع و وثیقه قرار دادن در بانک ها و مراجع قضائی را از خود سلب نموده و در صورت انجام عمل خلاف تعهدات این بند، مورد، مشمول …. درصد از مبلغ قرارداد بعنوان وجه التزام خواهد بود. مطالبه این خسارت نیز بدل از اصل تعهد نمی باشد طرف دوم محق می باشد با اقامه دعوی ابطال بطرفیت طرف اول و منتقل الیه، الزام طرف اول را به انتقال مورد توافق بخواهد.»
ـ اگر الزام به تنظیم سند میسر نباشد، طرف دوم حق فسخ معامله را دارد و طرف اول وظیفه دارد تمامی هزینه هایی که طرف دوم متقبل شده را پرداخت کند و مبلغ بیست درصد ثمن معامله …. ریال به عنوان خسارت تخلف از عدم انجام توافق به ایشان پرداخت کند.
ـ طرف اول متعهد می گردد پیش و یا حداکثر تا زمان مقرر برای تنظیم سند رسمی تمامی مجوزها و مدارک لازم از مراجع مختلف در خصوص مورد توافق از قبیل مفاصا حساب،شهرداری مالیاتی و …. را اخذ نماید.
ـ قیمت توافق شده برای معامله به هیچ عنوان، به جهت نوسان قیمت مورد توافق قابل تغییر نیست و از این جهت برای طرف اول یا طرف دوم حق ادعایی نیست.
ـ اسقاط کافه خیارات باستثنا خیار تخلف شرط صرفا با اوصاف فوق الاشعار از طرفین به عمل آمد.
ـ در صورتی که عدم اجرای توافق از طرف اول باشد، ایشان مکلف است به ازای هر روز تأخیر مبلغ …………ریال به عنوان خسارت تأخیر اجرای توافق به طرف مقابل پرداخت نماید، خسارت مذکور علاوه بر انجام توافق اصلی بوده و با آن قابل جمع می باشد.
ـ تأدیه مالیاتها و عوارض اعم از نقل و انتقال عوارض شهرداری دارائی و … به عهده طرف اول می باشد و هزینه های نقل و انتقال در دفترخانه اعم از حق الثبت و حق التحریر و بهای اوراق رسمی دفترخانه بالمناصفه به عهده طرفین می باشد.
۷- نسخ و تصدیق قرارداد
- این قولنامه باستناد به اصل لزوم و صحت قراردادها و لازم الوفا بودن شروط ضمن عقد و مستفاد از مدلول مواد ۱۰-۲۱۹-۲۲۳-۲۳۱-۲۳۷ قانون مدنی و با رعایت کلیه شرایط و مقررات شرعی و قانونی معاملات در کمال صحت و سلامت ، با اراده شخصی با علم و آگاهی از کم و کیف مورد معامله و با رضایت کامل طرفین مبادرت به انجام معامله نموده و با قبول اسقاط کافه خیارات خصوصا” خیار غبن اگر چه افحش باشد، هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را ندارد و صیغه شرعی عقد بیع ایجابا” و قبولا” جاری شد و نسبت به آنان و ورثه و قائم مقام قانونی لازم الاجرا ء بوده است.
ضمنا” کلیه مدارک و نسخه سند تحویل ذینفع گردید و مفاد سند تنظیمی همراه با قوانین و مقررات مرتبط به طرف / طرفین تفهیم شد و ذینفع اقرار نمود از مفاد سند مطلع گردیده و هزینه های قانونی نیز مطابق قوانین و مقررات وصول گردید مستند به بند ب ماده ۳۴ آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی امضاء کننده با اقرار به اطلاع از قوانین و مقررات مرتبط با این سند اعلام و اظهار نمود, مفاد سند به اینجانب تفهیم و از آن مطلع شدم.
بیشتر بدانیم
جهت تنظیم سند پیشفروش، تعهد بیع و قولنامه
مراحل تنظیم سند در سامانه ثبت الکترونیک:
*اخذ استعلام ثبت:*
پس از جمعآوری مدارک و بررسی مستندات، ابتدا استعلام ثبت را اخذ کنید.
محاسبه ارزش معاملاتی:
اگر انتقال قطعی در دفترخانه نزدیک است (زیر سه ماه)، مفاصا مالیاتی نیز اخذ شود.
این اقدام جهت داشتن قیمت منطقهای و مستند میباشد.
در غیر این صورت، صرفاً استعلام دارایی ارسال شود و پس از اعلام مبلغ مالیات، روند دارایی را متوقف کرده و مبلغ مالیات اعلامی را در عدد ۲۰ ضرب کنید تا حاصل ضرب ماخذ ارزش منطقهای باشد.
توجه داشته باشید که برای تنظیم قولنامه و تعهد بیع و پیشفروش، نیازی به پرداخت مالیات نیست.
تنظیم پیشنویس اولیه:
پیشنویس اولیه را با حضور طرفین و با شروط و توافقاتشان در اوراق بنگاهی چک کنید و مشاهده نمایید.
انتخاب گزینه مناسب در سامانه ثبت:
در سیستم ثبت، یکی از گزینهها (قولنامه یا تعهد به بیع) را انتخاب کرده و سند را بهصورت عادی و راحت تنظیم کنید.
مفاد پیشنویس تهیه شده با حضور طرفین را وارد سند کنید، با توجه به اینکه بسیاری از آیتمها مانند قطعی غیرمنقول میباشند.
نکات مهم:
نکته اول: قیمت واقعی باید درج شود و نحوه پرداخت بهطور کامل توضیح داده شود. هزینهها براساس قیمت منطقهای اخذ گردد.
نکته دوم: استعلام ثبت بعد از ثبت و نهایی شدن کامل قولنامه برای تنظیم سند قطعی غیرمنقول کاربرد ندارد و باید برای سند انتقال قطعی دوباره استعلام ثبت اخذ شود.
نکته سوم: گزارش قولنامه در استعلام ثبت دوم به عنوان محدودیت نه ممنوعیت در انجام معامله آمده و لذا ضروری است در هنگام تنظیم سند انتقال، استعلام ثبت با دقت مضاعفی بررسی شود.
طبق ماده ۲ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول « دفاتر اسناد رسمی مکلفند به درخواست طرفین معامله، اسناد مربوط به قراردادهای خصوصی اشخاص در خصوص اموال غیرمنقول از قبیل تعهد به بیع، قولنامه، مبایعهنامه و امثال آن را تنظیم و ثبت نمایند. در این صورت باید مبلغ دقیق ثمن مورد توافق طرفین و همچنین شروط موردنظر آنها اعم از پیشبینی اقساط ثمن و زمان پرداخت آن، پیشبینی انحلال و فسخ یا اسقاط آن با رعایت مقررات مربوط، در سند درج گردد. مأخذ محاسبه عوارض و وجوه قانونی از قبیل حقالثبت، حقالتحریر و هزینه دادرسی قراردادهای مذکور تابع حکم مندرج در تبصره (۳) ماده (۶۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ (ارزش معاملاتی) میباشد.»
مأخذ محاسبه عوارض و وجوه قانونی از قبیل حقالثبت، حقالتحریر و هزینه دادرسی قراردادهای مذکور تابع حکم مندرج در تبصره (۳) ماده (۶۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ (ارزش معاملاتی) میباشد.»
مستفاد از ماده ۲ قانون فوق مالیات نقل و انتقال به اسناد تنظیم شده تعلق نمیگیرد.
- اصل شناسنامه و کارت ملی متعاملین که الزاما هردو در ثنا ثبت کرده باشند
- مدارک احراز مالکیت اعم از سند مالکیت و بنچاق
- استعلام ثبت
۱- درج تاریخ حضور و امضا سند قطعی انتقال در دفتر اسناد رسمی (تاریخ محضر )به ازای هر روز تاخیر از تاریخ شرط شده برای حضور در دفترخانه، مبلغی به عنوان خسارت تعیین نمایید.